... inca negustat, dar meteorologic vorbind, chiar ploua ... |
.... prima felie de tort raw si demential |
Ingrediente:
pentru blat:
- 3/4 cana de curmale maruntite;
- 1/4 cana cacao pudra;
- 1/4 cana fulgi de cacao (eu am avut cacao boabe, pe care le-am maruntit putin la robot);
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 2-4 linguri apa (daca este necesar).
pentru crema:
- 500 g caju (nu l-am hidratat inainte, probabil ca daca il hidratatam crema ar fi fost si mai fina);
- 1 cana frunze de menta (daca nu aveti menta proaspata, puteti pune ulei de menta, dar aveti grija sa fie pentru uz intern, 2-5 picaturi ... puneti cate una, amestecati si gustati, pentru ca este foarte, foarte puternic gustul);
- 1 cana apa pura;
- 1/3 cana + 2 linguri sirop de agave (eu am pus doar 1/3 cana si a iesit suficient de dulce);
- 1 lingurita extras de vanilie;
- putina sare;
- 3 linguri unt de cacao, din cel alb, nu liquor de cacao;
- 2 linguri untura de cocos (din cel care nu a fost dezodorizat).
tort raw demential de verde, portionat, asteptandu-ne ... |
Blatul se obtine prin mixarea la robot, a ingredientelor, pana se obtine o crema, nu tocmai cremoasa, dar lipicioasa si buna de intins direct in forma de tort cu fund detasabil. Apa o adaugati numai daca si cat sa se formeze acea crema lipicioasa (ma gandesc la marmelada, dar e mai consistenta). Pe fundul formei puneti hartie de copt pentru a va fi usor la taiat. Umeziti-va mainile si intindeti compozitia uniform, pe fundul formei de tort ... si asta-i blatul ... simplu, nu?
Crema se obtine prin mixarea tuturor ingredientelor, mai putin untul de cacao si untura de cocos, care se topesc separat, fie in deshidrator, fie la baie de abur si se adauga la sfarsit, pentru a-i da "cremosenie" (sa-i zic onctuozitate?! ... nu, e mai frumos cremosenie. voi ce ziceti?). Se mai mixeaza pana la incorporare si ... se intinde peste blatul care a ramas cuminte pe fundul tavii de tort. Se orneaza si ... iata ce a iesit:
Pentru ornare eu am folosit: nuca de cocos razuita, frunze de menta, afine congelate si catina alba (oare de ce i-or fi zis asa, ca ea e cat se poate de portocalie?!)
Pofta sanatoasa va doresc!
Cu drag,
Luciana
Bravo Luciana, arata foarte bine si cred ca a fost demential la gust.
RăspundețiȘtergereCremosenieeee.... Pufosenie, Frumusenie... si toate rawzasheniile de pe lume!
RăspundețiȘtergereUfff.. tre sa imi procur si eu ulei de menta. Musaaai! Si apoi fac si eu asta minunatie de tort. Cu mult mentoshenie! No.. gata.. ca m-am indulcit pana in adancul sufletului!
Te pup cu dragoshenie! :)))
Ps.. tare interesant blatul asa, fara nuca! Stiu ca tine compozitia (caci eu am facut tort tiramisu fara blat si a fost foarte ok). Este o idee tare buna! Multumim frumos!
Buna Luciana,
RăspundețiȘtergerepoftesc si eu si o sa fac, sambata si te anunt cum a iesit,
Neaparat trebuie sa fac si supa de telina cu usturoi caci suna foarte apetisant.
Imi place tare mult citatul ales de tine cu marul....eu cand eram mica eram convinsa ca imi cresc meri in burtica, imi placeau tare mult semintele
Te imbratisez cu mare drag,
Mia
Dragele mele,
RăspundețiȘtergereeste minunat intr-adevar, este cremos, pufos ... dar si satios. Il ador, sper sa va placa si voua!
Va imbratisez cu drag,
Luciana