Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

duminică, 19 iunie 2011

Pesto de busuioc cu patrunjel

Ador aromele bucatariei italiene... imi place sa simt cum aroma busuiocului din pesto imi descanta papilele gustative si imi incanta mirosul, cum uleiul de masline crud impreuna cu lamaia cea acrisoara dar alcalina in organism stiu sa dea savoare salatelor si pastelor, iar uleiurile eterice din semintele de pin reusesc sa inlocuiasca cu atata aplomb inconfundabilul parmezan. M-am gandit ca, acum, la acest inceput de vara, un delicios sos pesto raw v-ar incanta si pe voi asa cum ma incanta pe mine .....

 


Pesto de busuioc cu patrunjel

Ingrediente:
2 legaturi busuioc;
1 legatura patrunjel;
7 linguri ulei de masline extravirgin;
1/2 cana nuci inmuiate peste noapte (pot fi si migdale sau nuci de brazilia sau macadamia, ca sa nu mai vorbim de semintele de pin);
2 bucati usturoi verde sau 2-3 catei de usturoi mai mari;
2 lingurite fulgi de drojdie inactiva;
sare neiodata, de preferat hymalaiana, dupa gust.

Tehnologie:
Blenduiti si bucurati-va de aroma delicioasa, in salate, cu legume taiate aratos, sau ... pur si simplu cu painici sau crackers - i.
Pofta sa fie!
Cu drag,
Luciana

Un comentariu:

  1. Draga mea, te invit la concurs!

    http://ligiapop.com/2011/07/03/lume-lume-se-anunta-concurs/

    RăspundețiȘtergere