Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

vineri, 8 iulie 2011

Raw Energy Drinks (Multumesc Corina!)

De cand m-am intors din concediu, m-am hotarat sa incerc doua bauturi energizante, despre care draga de Corina Bacalu povesteste, in treacat, aici cand ne da amanunte despre meniul ei intr-o zi de luni, meniu care mi se pare EXCELENT, in treacat fie vorba. Mie, acestor doua energizante, mi se pare ca trebuie sa le oferim o postare intreaga, ba chiar doua, as putea spune, pentru ca amandoua merita atentia si pretuirea noastra. Declar, in cunostinta de cauza (doar le-am testa pe propria-mi piele, citeste oboseala), ca sunt excelente, ca pentru o perioada relativ lunga de timp iti ofera energie, chiar daca inainte de a le savura (bashca, sunt si tare gustoase) erai pe cale de a pune capul pe birou sau pe volan (Doamne fereste!), sau sa spui ca exista si sesiune de toamna, ca acel examen mai poate sa astepte, ca tie nu-ti mai intra in cap niciun cuvant, nicio idee, nimic, decat somn, somn, SOMN... ati inteles la ce ma refer?
Aveti mare grija, insa... consumul excesiv, mai ales pentru un nebautor de energizante tip cafea, cola, ceai negru, Red bull etc. etc. etc..... poate sa va faca sa nu mai dormiti nici in noaptea de dupa ... consumare. A energizantului desigur, ce credeati? (eu am patit-o, si am calcat rufe pana dimineata, ca si asa erau mormane dupa intoarcerea din vacanta, hm!).
Asa ....

BAUTURA ENERGIZANTA I 

Ingrediente:
- 0,25 l lapte susan - reteta, asa cum vedeti in link, este tot de la Corina, 
- 1 lingurita maca, 
- 1 lingura cacao raw,
-  6 curmale (hidratate cel putin 3 ore, eu le-am hidratat peste noapte, in frigider)
- apa pura de izvor, sau purificata, sau Bucovina, bat-o vina! (m-am bucurat de rima, atat), daca nu aveti din celelalte.
Tehnologie:
... si e atat de simplu...
Se pun toate cele pomenite mai sus in blender, curmalele, desigur ca fara samburi, dar stiati voi deja, cu tot cu apa in care s-au odihnit si inmuiat. Se completeaza cu apa pana la juma' de litru si se savureaza pe indelete, in timp ce simti cum energica iti salta  la cote neasteptate.
PS. Eu la laptele de susan nu i-am mai scos ... susanul si .. a fost minunat si asa ... imi place tare mult sa simt in gura bobitele de susan inmuiate, chiar maruntite fiind.


BAUTURA ENERGIZANTA II


Ingrediente:
- 10 curmale fara samburi impreuna cu apa in care au stat ( vreo 200 ml), 
- 1 lingurita maca, 
- 1 lingurita pudra de roscove, 
- un sfert de lingurita de scortisoara,
- apa de izvor, purificata sau .... stiti voi.
 Tehnologie:
Blenduiti toate cele si adaugati apa pana la jumatate de litru si ... treziti-va la viata si bucurati-va de ea!
Enjoy!
Va sarut cu drag,
Luciana

Un comentariu:

  1. buna. ce zici? as putea inlocui curmalele cu smochine? multumesc mult pt retete!

    RăspundețiȘtergere