Morcovii, atat de folositi si totusi atat de putin apreciati. Despre minunatele lor calitati aici.
Am sa postez o salata minunata care are la baza morcovul. Poze, atunci cand mi se intoarce aparatul de fotografiat si am s-o repet.
Am sa postez o salata minunata care are la baza morcovul. Poze, atunci cand mi se intoarce aparatul de fotografiat si am s-o repet.
SALATA CU MORCOVI SI FISTIC
Ingrediente:
- 50 grame stafide hidratate; - 3 linguri zeama lamaie;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 1/2 lingurita paprika;
- 1/2 lingurita praf cumin (chimion);
- 1/4 lingurita scortisoara;
- 1/8 lingurita de piper cayenne;
- 2 linguri ulei masline extravirgin;
- patrunjel;
- seminte canepa;
- sare neiodata, piper.
Tehnologie:
Morcovii se spala, se curata si se taie tagliatelle sau se dau pe razatoarea mare sau mica, dupa cum preferati. Se adauga fisticul inmuiat si semintele de canepa si se amesteca.
Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, cuminul, paprika, scortisoara si piperul cayenne. Adauga sare si piper, apoi toarna uleiul de masline, putin cate putin, amestecand.
Se amesteca sosul cu restul ingredientelor.
E simpla, e gustoasa, e hranitoare.
Pofta buna!
Cu drag,
Luciana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu