Follow by Email

Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

duminică, 30 octombrie 2011

SUPA CREMA DE TELINA CU USTUROI

Imi era tare dor de o supa ... o supa crema cu usturoi, calduta si plina de savoare, si ... m-am lasat inspirata de supa de telina sevita la Casa Raw.z si ...iata ce a iesit:
SUPA CREMA DE TELINA CU USTUROI
Ingrediente:
- o radacina mijlocie de telina;
- o legaturica de frunze de telina;
- 4 catei de usturoi;
- lapte de migdale mai concentrat (obtinut ditr-o cana de migdale inmuiate peste noapte si 21/2 cani de apa );
- sucul de la 1/2 lamaie si coaja rasa de pe 1/4 lamaie;
- sare de Himalaya, dupa gust;
- praf de piper dupa gust;
- marar pentru ornat.

Tehnologie:
Radacina se curata de coaja, se taie bucati, care se macina in blender, impreuna cu 1/2 din laptele de migdale  si usturoiul, pana se transforma intr-o crema "cremoasa". Se adauga frunzele de telina tocate marunt, sucul de lamaie, sarea si piperul, dupa gust si se amesteca in belnder, la o viteza mai mica pana se omogenizeaza bine. Se gusta si daca este prea concentrata, se adauga lapte de migdale pana se obtine consistenta dorita. La servire se poate orna cu marar tocat marunt, crud sau uscat.
Se poate servi atat rece cat si incalzita la 40 grade C. E delicoasa si a apreciat-o si fiul meu.
Pofta sanatoasa va doresc!
Cu drag,
Luciana

10 comentarii:

  1. Hei, gand la gand cu bucurie.. Cum era vorba aceea? Mintile geniale gandesc toate la fel! :)))
    Si eu am facut o supa de telina zilele trecute. Am vazut pe net o fotografie cu supa de telina raw, am cautat o reteta si apoi am improvizat cu ce aveam prin casa. A iesit suuuper delicioasa, mai ales ca imi place tare mult telina. Voi pune si eu reteta pe blog! Suna bine si reteta ta.. O voi incerca negresit!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, chiar foarte interesanta ideea aceasta. Ma tot gandeam ce s afac cu telina din frigider. Cred ca am sa o incerc si eu , imi este dor de o supa cu usturoi. Te imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai am incercat reteta, si ma tem ca am stricat-o :)

    Ce trebuia facut cu cealalta jumatate de lapte? Eu l-am folosit pe tot si a iesit cam lichida supa-crema.

    Am gustat inainte sa adaug si a doua jumatate si mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Corina,
    esti o scumpa1 Abia astept si reteta ta.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Elena,
    sa-mi spui daca ti-a placut... si ... Pofta sanatoasa!
    Cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Ramona,
    sa sti ca e.
    Pupici raw!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Marius,
    la retetele raw e bine sa adaugi cate putin si sa gusti. Atunci cand ti se pare ca e ceea ce iti place, te opresti... Unul din motive este faptul ca masurile gen "o telina medie" sau "4 catei de usturoi" sunt foarte relative. La un moment dat am avut curiozitatea sa cantaresc cativa catei de usturoi, iar greutatea cateilor a variat de la 3g la 8g, apoi, concentratia laptelui de migdale mai depinde de doi factori - in afara de cantitatile de migdale si de apa - de gradul de maruntire si de cat de bine a fost stors. Poate ar fi bine sa mai adaugi telina si usturoi pana obtii gustul dorit.
    Pofta sanatoasa iti doresc!
    Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. Scuze Marius, acum am vazut ca nu am scris ce am facut cu cealalta jumatate din cantitatea de lapte de migdale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci trebuia sa ma opresc la prima jumatate :) Data viitoare o sa o iau mai pe gustate.

    Eu am folosit o cana de nuci. Sunt mai grase decat migdalele.

    RăspundețiȘtergere