Follow by Email

Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

joi, 19 ianuarie 2012

MANCARE SAU/SI CIORBA RAW

Una din retetele mele preferate din cartea Ligiei Pop, intitulata "Retete vegane fara foc" este: "Orez" cu legume. Este o minunatie de reteta  deoarece contine o bogatie de legume, care mai de care mai hranitoare, mai plina de substante active, care, odata intrate in organismul nostru, ne ajuta sa devenim mai plini de energie, mai sanatosi, mai tineri ... Plecand de la aceasta reteta si modificand pe ici, pe colo si folosind una dintre ideile inspirate de Doamna Elea Nita Ibrian, iata ce am obtinut:
"Orawz cu legume"
Ciorba de legume cu zeama de varza
Deci ....
MANCARE SI/SAU CIORBA DE LEGUME RAW VEGAN
Ingrediente:
- 1/2 conopida;
- 1/2 broccoli;
- 1/2 cana caju hidratat sau nu (eu il folosesc nehidratat);
- 3-4 rosii uscate conservate in ulei (sunt atat de delicioase);
- 1 ardei gras, de preferat rosu (poate fi si capia);
- zeama de la 1/2 lamaie;
- 1 morcov mediu/mare;
- 1 rosie mare sau 6-8 rosii cherry;
- 5-6 linguri seminte de floarea soarelui decojite si crude;
- 2 linguri seminte de canepa;
- sare neiodata;
- zeama de varza.

Tehnologie:
Se maruntesc pe rand, la robotul de bucatarie cu lama S: caju-ul, conopida (de consistenta orezului), broccoli, morcovul, ardeiul gras/capia si rosiile crude. Se pun intr-un castron mare. Se adauga rosiile uscate tocate, semintele de floarea soarelui, cele de canepa, zeama de lamaie si sarea neiodata dupa gust. Se amesteca bine si ...

fie ne oprim aici, fie facem (si) ciorba de legume, adaugand zeama de varza (aceasta idee excelenta am preluat-o din cartile Doamnei Elena Nita Ibrian) . Eu, de obicei, las o parte ca mancare, pe care o consum imediat, sau in cursul acelei zile, iar o parte o transform in ciorba de legume pe care o mananc fie a doua zi, fie in una din urmatoarele 7 zile... Zeama de varza are si proprietatea de a conserva hrana.
Va garantez ca ambele variante sunt absolut delicioase.
PS Vreau sa incerc si cu bors.
Pofta sanatoasa!
Cu drag,
Luciana

2 comentarii:

  1. Suna foarte bine. Si eu sunt mare amatoare de orez din conopida, cu legume.
    Foarte frumoase poze si sunt sigura ca si retetele sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna ideea de adaugat zeama de varza si viola este gata ciorba raw :) Sincer pana acum nu am auzit de ciorba raw (exista si supa? :) . Imi place la nebunie. Trebuie neaparat sa incerc si eu :) Mersi de pont.

    RăspundețiȘtergere