Follow by Email

Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

sâmbătă, 24 martie 2012

BRANZICA DE CAJU CU REJUVELAC

Cand vi se face dor de branza ce faceti? ...sau cand vreti sa impresionati pe cineva care mananca obisnuit, ce va ganditi sa-i oferiti? Branzica de caju/migdale/nuci/seminte este convingatoare, pentru ca este cremoasa, delicioasa, fina, plina de arome imbietoare si basca ... sanatoasa. Pentru aceasta retea m-a inspirat tot Cornelia Marin
Branzica de caju cu rejuvelac








































































































Ingrediente:
- o cana caju (sau alte nuci/seminte din care doriti sa faceti branzica raw);
- cca 100 ml rejuvelac (cat sa acopere caju-ul in blender/robot);
- marar sau ce verdeturi preferati;
- condimente (optional);
- sare neiodata, dupa gust.
Ustensile:
- blender;
- tifon;
- sita;
- vas in care sa se scurga "zerul".
Tehnologie:
Caju-ul se lasa la inmuiat cateva ore sau peste noapte, la frigider, apoi se scurge bine si se clateste. Se pune in blender si se adauga rejuvelac cat sa fie caju-ul bine acoperit. Se mixeaza bine sau in functie de cat de cremoasa/grunjoasa vreti sa fie branzica. Se adauga sarea si verdeata tocata fin sau/si condimentele dorite. Pe o sita se aseaza un tifon pus in doua si atat de mare cat sa poata si acoperi compozitia rezultata. Sita se aseaza pe vasul in care se va scurge zerul, se pune compozitia de caju, se acopera cu tifonul si se pune intr-un loc caldut, unde fermenteaza timp de 12 ore, apoi, se baga la frigidere inca 12 ore si gata... va puteti bucura de acest deliciu ca atare (se papa cu lingurita) sau in diverse preparate, cum ar fi pizza raw, salate, facute sandwich, rulouri etc. Mie imi place foarte mult sa-l mananc cu masline. Mi-a trimis Elena Dumitrescu, din Spania, niste masline delicioase, ca sa nu mai vorbesc despre uleiul de masline primit de la ea, care este de-a dreptul o incantare zilnica. As vrea sa-i multumesc si pe aceasta cale.
Pofta sanatoasa!
Cu drag,
Luciana

6 comentarii:

  1. Draga mea, sunt f curioasa cum este branzica asta la gust. Nu am apucat inca sa fac rejuvelac ( nu prea pun grau la incoltit, asa ca nu am facut pana acum asa ceva). Dar nu pare fi atat de greu ( ti-am citit si notat postarea cu rejuvelacul). Asa ca m-ai motivat sa fac si eu aceasta branzica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Corina, este un pic acrisoara spre deosebire de cea facuta cu probiotice care este un pic mai dulce daca nu o condimentam (pentru a carei reteta tin sa-ti multumesc). Ambele imi plac foarte mult. Ma bucur tare ca vrei s-o faci si tu. Sa-mi spui cum ti s-a parut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine suna! Abia astept!! Maine cumpar grau incoltit, ca nu am avut timp sa pun! Saptamana asta musai sa pap branzica de caju cu rejuvelac! Aaa.. si supica energizanta!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
    2. La supica tot farmecul este dat de crutoanele de mar... abia astept sa-mi spui ..
      Cu drag,
      Luciana

      Ștergere
  3. Draga Luciana,
    multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru recomandare produselor.Ma incanta si pe mine branzica,insa oare nu se poate face cu apa si cu drojdie inactiva?Eu aici unde sunt nu am reusit sa gasesc grau bio ca sa pun la incoltit si sa fac rejuvelac.
    Mmmmmmmm am sa caut si eu reteta pentru supa energizanta,tot nu prea aveam inspiratie pentru cina.
    Va imbratisez,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Elena,
    se poate face branzica si cu dorjdie inactiva, dar gustul este cu totul altul. Este foarte buna si asa. Supa energizanta o poti gasi tot aici pe blog: http://luciana-rawstyle.blogspot.com/2012/03/supa-energetica.html. Cu mult drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere