Follow by Email

Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

vineri, 4 mai 2012

INGHETATA MINUNATA CU CAPSUNI SI NUCI

Aceasta inghetata am facut-o pentru ca imi cerea copilul meu ceva dulce si aveam niste banane in congelator si ceva capsuni proaspete si atunci mi-am pus inspiratia la treaba si a iesit ... ceea ce vedeti.

Intamplarea a facut ca la interval de timp foarte scurt sa am cerere, de la doua persoane, de reteta de inghetata si o cerere de ... ceva cu capsuni, asa ca ....

INGHETATA CU CAPSUNI SI NUCI
Ingrediente:
- 2 banane mari sau 3 mici, feliate si congelate;
- cca 300-350 gr de capsuni proaspete (pot fi si congelate, dar e pacat acum, cand au aparut cele noi);
- un pumn de nuci rasnite la rasnita de cafea;
- 2 linguri cu miere (sau dupa gust);
- 1/2 lingurita cu pudra de vanilie bio.
Tehnologie:
Bananele congelate se pun in robot si se macina pana cand se obtine o inghetata cremoasa ... moment in care se adauga restul ingredientelor si se amesteca, in robot, pana la completa omogenizare. Se serveste cu muuuulta pofta.

Copilul meu nu s-a lasat pana nu a terminat si m-a pus sa-i promit ca mai fac si maine.
PS. In poza am pus-o in forma de silicon si am bagat-o in congelator, dar noi o preferam asa cum se obtine prin macinare si omogenizare la robot, foarte cremoasa si cu consistenta de mousse.

Pofta sanatoasa!
Cu mult drag,
Luciana

7 comentarii:

  1. Draga Irena,
    sa sti ca e minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nasa noastra,
    am mancat cu trei "buci" fiecare, adica si eu si fataaaa!
    Vreau sa va mai intreb ceva: ce as putea face cu un borcan de 400 gr de miere fermentata? Ma primit-o de la tara, mi-au spus ca este foarte buna (ar avea si polen...sau ceva de genul), dar nu cred ca si-au dat seama ca mi-au dat un borcan fermentat.
    Va pupam.
    P.s. avem 2 tricouri pline cu zeama de capsuni de spalat:((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga fina,
      cu mierea fermentata poti face o minunatie de hidromel (vezi reteta pe blog) si daca are si polen, cu atat mai bine, nu mai adaugi. Va pup pe amandoua, cu tricouri si zeama de capsuni, cu tot.
      Cu mult drag,

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc...si noua ne place tare, tare mult.

      Ștergere