Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

luni, 28 martie 2011

Salata "Nebunia primaverii"

Este o salata inspirata de primavara de afara si de "minunile verzi si crude" vazute, admirate si partial cumparate in/din piata, ieri. Piata era plina de culoare si miresme imbatatoare de primavara si m-am gandit ca nu pot sa nu sarbatoresc un asemenea festin macar cu o salata care sa le cuprinda, sa le amestece, sa le imbine si de care sa ne bucuram in famile, chiar daca nu toti imbratisam modul de hranire vegetarian crud.
Si... iata ce a iesit:


SALATA "NEBUNIA PRIMAVERII"
Ingrediente
- frunze de salata verde creata, romaneasca, luata din piata, de la tarani;
- frunze de leurda (si cate nu se pot spune despre minunea asta a padurii, mai multe aici
- macris acrisor si crocantzel;
- ridichii rosii si fragede si cateva din fruzele lor, care iti incanta ochii si iti trezesc dorinta de rawntzait;
- castravete mic si bubos;
- masline naturale, (nu din cele negre si pline de gluconat de fier, unul dintre E-urile foarte suspecte, care le innegresc uniform dar care le fac de nerecomandat in nicio dieta, nu numai in cea raw vegana) 
- seminte de canepa - preferatele mele, sunt atat de sanatoase, savuroase si versatile incat le-as manca in orice;
 - seminte de floarea soarelui - crude bineinteles;
- rosii cherry;
- loboda rosie;
- cateva frunze de patrunjel;

pentru sos:
- ulei de masline extravirgin;
- zeama de lamaie;
- pesto de rosii uscate la soare (optional) - reteta intr-o postare viitoare;
- sare de mare neiodata;
- magia bucuriei de a (dez)gati;

Tehnologie:
Se rup sau se toaca frunzele (de preferat cu un cutit ceramic, care nu oxideaza, pe care il puteti lua de la Selgros, sau de aici:  se taie felioare ridichiile rosii si rosiile cherry, cubulete castravetii, se amesteca toate, impreuna cu maslinele, semintele de canepa si floarea soarelui. Se lasa sa se odihneasca pana se prepara sosul, amestecand ingredientele si agitandu-le pentru o mai buna desfacere a buchetului aromelor cuprinse in ele, dupa care se stropesc, delicat, frunzele adormite, se amesteca cu grija si pofta, se orneaza frumos spre bucuria ochiului privitor si .....

Pofta buna!
Eu am servit-o impreuna cu painici Raw.z, cele mai grozave painici raw mancate/incercate de mine, facute dupa extraordinara reteta a Unei. 
In cele inchise la culoare am amestecat frunze de urzici tocate marunt . Au fost absolut delicioase.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Delicios mai arata, mai ales cand te gandesti ca toata sanatatea din acel caston o poti savura pe indelete in toata splendoarea de arome si fiecare fir verde il poti rontzai cu pofta!!!!!!!!!
    Mi-a lasat gura apa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La o descriere asa de apetisanta mai ca imi vine sa ma duc in bucatarie s-o repet.
    Love!

    RăspundețiȘtergere