Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

miercuri, 20 aprilie 2011

GUACAMOLE CU LEURDA


Guacamole - o reteta care m-a scos de multe ori din incurcatura atunci cand imi era foarte foame si trebuia sa pregatesc repede ceva. Deci, este o reteta care se prepara rapid, foarte gustoasa, hranitoare si care poate suporta multe variatiuni (si aceasta care o voi posta azi aici este o abatere de la reteta originala pe care o puteti vizualiza aici asa frumos prezentata de Ina Todoran).
Deci:

GUACAMOLE R(AW)MANIZAT CU LEURDA

Ingrediente:
- un avocado bine copt;
- zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie);
- 2 fire ceapa verde;
- 4-5 frunze de leurda;
- 1 lingurita miere (pentru a respecta secretul unui preparat delicios fara foc marturisit de Ligia Pop);
- 1 lingura sos de soia;
- boia de ardei dulce sau iute, dupa gust;
-1 lingura de ulei extravirgin (preferatul vostru).

Tehnologie:
Avocado se curata de coaja, se taie pe jumatate, de preferat cu un cutit ceramic pentru a intarzia oxidarea, se pune in blender impreuna cu zeama de lamaie, ceapa verde, leurda, mierea, susul de soia, boiaua si uleiul si se blenduieste pana ce devine crema. Rosiile spalate se taie cubulete si se amesteca cu o lingura de lemn impreuna cu crema obtinuta anterior si ... asta a fost tot si este cat se poate de delicios, asa ca va urez,

Pofta buna!
Cu drag,
Luciana

5 comentarii:

  1. Cred ca e delicios, trebuie incercat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow ce reteta inventativa! Felicitari! Chiar nu am incercat cu leurda, nici nu stiu daca mai este acum prin padure. Am mancat si eu salate de leurda..mm, delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragele mele,
    sa stiti ca intr-adevar este delicios acest guacamole. Va multumesc pentru ca sunteti alaturi de mine si apreciati retetele mele.
    Va pup,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu o pastrez si mai simpla, nu dispunem mereu de leurda...iar acum s-a cam dus timpul ei :( Ce bine ar fi sa tina mai mult sezonul ei. Guacamole a ajuns sa fie una dintre retetele mele preferate si nu ma mai pot satura de ea! servesc crema asta cu salata si multe nuci de tot felul cu paine de seminte, nuci si faina de in, orz, ovaz, tarate grau... N-am incercat niciodata cu miere...dar am in frigider chiar acum guacamole si cred ca as putea incerca sa amestec o lingurita cu (foarte) putina miere, asa de curiozitate. ;)

    Luciana, imi place "motto-ul" tau: E PRIMAVARA
    Bucurati-va de soare, de trezirea naturii la viata, observati cum inmuguresc copacii si cum explodeaza florile, ascultati pasarile vesele si invatati de la toate sa traiti in prezent, sa iubiti si sa fiti fericiti!
    CHIAR ar trebui sa ne uitam mai des in jur, sa ne bucuram cu adevarat de viata, de aer, de flori, de stele, de lume, de zambete! :-)

    O seara frumoasa si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Voi incerca si eu, multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere