Follow by Email

Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

luni, 25 aprilie 2011

Nectar de dovleac

HRISTOS A INVIAT! - ADEVARAT A INVIAT!
Aceste semnificative cuvinte le auzim des in aceasta perioada ... Cu ele recunoastem ca suntem crestini, recunoastem ca Dumnezeu nu ne-a lasat si nu ne lasa, ca indifierent prin cate greutati trecem, el este acolo, sus si ne vegheaza, ca nu ne da decat ceea ce putem duce si credinta ne poate lumina calea si viata ....

HRISTOS A INVIAT! - ADEVARAT A INVIAT!
Marea sarbatoare a Invierii Domnului Isus Hristos ramane un moment de iertare si impacare cu noi insine si cu ceilalti. Pentru mine, aceasta Sfanta sarbatoare crestina, care celebreaza acea minune Dumnezeiasca - Invierea, aceasta taina sublima, prin care Dumnezeu si-a sacrificat Fiul pentru iertarea pacatelor noastre, este esenta credintei noastre Crestine.

Am fost plecata la tara pentru a sarbatorii alaturi de familie si totul a fost superb... Acum, m-am intors si m-am gandit ca, desi nu este anotimpul dovleacului, o bautura racoritoare cu dovleac ramas prin beciuri ar fi o optiune sanatoasa.....
Deci, iata rezultatul:

Nectar de dovleac, mere si banana
Ingrediente:
- 1/2 dovleac placintar;
- 2 mere acrisoare;
- 1 banana;
- scortisoara;
- nucsoara;
- 5,6 frunze de busuioc (opt);
- apa de izvor, plata sau purificata (opt - daca va place mai fluid).
Tehnologie:
Dovleacul se curata de coaja, se taie cubulete si se transforma in suc la storcator. Apoi, se pun in blender: sucul obtinut din dovleac, merele spalate, curatate de coaja, seminte si codite, banana fara coaja bineinteles, cca 1/2 cana de apa, frunzele de busuioc, cate un praf de scortisoara si nucsoara. Se prefac in nectar sub actiunea desavarsitoare a blenderului.
Se consuma imediat sau se poate da la rece pentru o ora - doua.
Pofta buna va doresc!
Cu drag,
Luciana

Un comentariu: