Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

sâmbătă, 4 iunie 2011

INGHETATA (it's my obsesion, my dear) - CU CIRESE SI MENTA

V-ati saturat de atata inghetata? Eu nu... si cum ciresele sunt, pentru mine, cele mai asteptate si mai savurate  fructe, am zis ia sa vedem ce iese daca in minunata inghetata de banane pun si cirese si .... a iesit minunatiade mai jos:



As mai adauga un amanunt, care este mai mult de atat: in cautarile mele in blogosfera am gasit o provocare forte tentanta, a Antoninei, foarte sugestiv intitulata "Dulce Romanie" si care are ca ingrediente obligatorii, ce credeti? CIRESELE SI MENTA. Cum as fi putut rezista la o asa provocare????
Deci ... reteta .....

INGHETATA DE BANANE CU CIRESE SI MENTA
Ingrediente: 
-4 banane feliate si congelate;
-10-15 cirese;
-4-5 frunze de menta proaspata sau 1-2 picaturi ulei esential de menta, sau 1 lingurita menta uscata;
- 1/4 lingurita pudra de vanilie (optional);
- miere dupa gust (optional);
- seminte de canepa (optional, dar mie imi plac foarte mult in inghetata si nu numai);
- robot de bucatarie cu lama S.
Tehnologie:
Feliile de banane congelate se mixeaza in robot pana se fac crema. Se adauga frunzele de menta si ciresele (fara samburi desigur) si se mixeaza in continuare pana se fac crema si acestea, se gusta si daca simititi nevoia, adaugati vanilia si/sau miere daca doriti mai dulce. (Inghetata din poza este si fara vanilie si fara miere si mi se pare perfecta asa). Se pune in cupe, se orneaza cu seminte de canepa si ...
Pofta buna la dulcele cu calorii putine!



Cu drag,
Luciana

10 comentarii:

  1. Si ciresica din motul inghetatei? Trebuie mentionata!
    Draga mea, ai incercat sa faci inghetata din caju? Este o minunatie. O prefer celei de banane deoarece caju-ul se "muleaza" perfect dupa gustul fiecarui fruct. Aroma bananei - ca si baza, va ramane gustul cel mai pregnant in acest tip de inghetata. Nu ca nu ar fi buna banana, dar uneori vrei sa mai schimbi si sa simti mai bine celelalte arome.
    Eu am facut inghetata din caju si mi-a placut la nebunie. Nucile de caju fiind oleaginoase, inghetata aluneca pe gat intocmai ca cea clasica, din comert. Si o prepari intocmai ca orice crema de caju ( hidratat 12 ore ) si apoi poti pune apa sa ii egalezi nivelul sau suc de fructe/piure de fructe si o blenduiesti bine. O bagi la congelator, apoi inainte de servire o introduci in robot, o mixezi bine sa spargi cristalele de gheata si o pui in cupe. E un "musai" de incercat!
    Te imbratisez tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. In seara asta, cand ma intorc de la tara, voi pune caju la hidratat si dimineata va avea parte de tratamente reci, pana vin de la serviciu si nu va mai ramane nimic din ea. Tu cu ce fructe o preferi?
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta minunata. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care o gazduiesc pe blogul meu luna aceasta. Ingredientele sunt ciresele si menta, iar detaliile provocarii le gasesti pe blog. Multumesc anticipat. O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru participare.. Cum spuneam o reteta excelenta, racoroasa de vara ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Luciana, pentru ca acum sunt capsunile in sezon, poti folosi capsuni. Sau cirese. Sau fragi.. Sau orice alt fruct racoritor.
    Cu drawg si eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Corina,
    am facut si varianta ta si a iesit suuuper. Multumesc pentru pont!
    Pupici,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  7. MMMM.......ce bine arata!!!.e delicoasa cred...

    RăspundețiȘtergere
  8. Luciana,
    Atata timp cat ideea cu bananele nu-mi apartine si nu este nici dintr-o carte de bucate clasica, corect este sa amintesc de unde "m-am inspirat", nu? Si apoi, nici nu puteam sa nu amintesc de blogul tau in care am gasit informatii pretioase si retete care, sincer, imi fac cu ochiul.
    Cu calde imbratisari,

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult Gratiela!
    Si eu ma inspir din retetele tale pentru ca la mine acasa doar eu sunt raw vegana. Iar retetele tale sunt apreciate foarte tare de ceilalti membrii ai familiei...si de ce sa nu recunosc... si mie mi se face pofta cand le vad si fac.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere