Follow by Email

Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

marți, 20 martie 2012

MIC DEJUN GUSTOS RAW CU MERE SI DOVLEAC

Am sa va povestesc  micul dejun preferat al fiului meu ... un mic dejun satios, gustos, care iti da si pastreaza energie pana la masa de pranz, care nu te face sa dormitezi la scoala/serviciu si iti asigura un aport sanatos de vitamine si minerale.


Ingrediente pentru doua portii:
- 2 mere mari sau 4 mici, de preferat mai acrisoare;
- cca 200 g dovleac curatat si taiat cuburi (cand nu am nu pun si este foarte gustos si asa);
- 1cana caju sau susan macinat;
- 1lingura polen;
- 1 lingura miere bio si neincalzita;
- 1 lingura lecitina (optional);
- 1 lingurita scortisoara pudra.
Tehnologie:
Se macina caju-ul in robotul cu lama S, se adauga restul ingredientelor si se macina pana se obtine consistenta dorita (mie imi place sa nu se transforme in pasta, ci sa mai ramana bucatele. Daca folositi susan in loc de caju, acesta se adauga la sfarsit.

Pofta sanatoasa!
Cu drag,
Luciana

7 comentarii:

  1. draga Luciana,
    eu sunt inebunita dupa acest mic dejun, sambata si duminica cand nu mananc dimineata imi fac seara la cina.
    Ideea cu dovleacul este super, inca nu am incercat dar maine dovleac scrie pe mine.
    Te imbratisez cu mare drag
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mia,
    te rog sa-mi spui daca ti-a plcut. Noua ne place foarte mult.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o idee foarte buna. In aceasta iarna, culmea, nu am mancat deloc dovleac. Chiar am sa incerc si eu.
    Te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Gratiela,
    inca il mai poti gasi... Chiar merita.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Luciana,

    tocmai am facut un castron mare de mere, dovleac, hrisca incoltita, scortisoara, seminte de fl soarelui si dovleac, polen. Un deliciu!
    Multumesc pt ideea cu dovleacul, eu am luat unul cu gandul sa fac o placinta de dovleac pt musafiri dar sotul a taiat o felie si a dat la pesti - arata asa de bine in acvariu felia portocalie pe pietrele albastre! si tu cu reteta ta m-ai convins sa il rad si asa il voi impartii cu pestisorii. Ei cate o felie si eu ras cu mere.
    O sa incerc si rejuvelacul cat de caurand.
    Tu de ce nu incoltesti graul?, mie imi incolteste foarte repede 2-3 zile si il plantez de regula pt iarba, o sa incoltesc cu o mana mai mult pt rejuvelac.
    Lecitina tu cum o cumperi? Eu ma gasit ca o pasta asa si pun in ciocolata pt ca ii da o textura mai lipicioasa, in acest amestec nu am indraznit sa pun ca nu e buna la gust, dar la ciocolata e super. Am gasit lecitina de seminte de floarea soarelui.
    Te imbratisez si multumesc pt reteta.
    Bun dovleacul, sa ne fie de leac!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea, ma bucur ca ti-a placut. Cand voi mai face voi adauga si eu hrisca incoltita si seminte de floarea soarelui. Multumesc pentru idee.
    Pun si eu uneori grau la incoltit, dar plec destul de des in delegatii si nu are cine sa aiba grija de el cand sunt eu plecata. Oricum vlastarii si graul incoltit de la EL-DOR PLANT au fost minunati.
    Lecitina o iau granule. Ce-i drept este de soia si nu este rea la gust.
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea Luciana,
    vad ca hrana aceasta iti da multa inspiratie. Eu nu ma pot tine dupa tine; tot la aceasta reteta am ramas, mananc cu cea mai mare bucurie un bol mare si mestec incet si bine fiecare dumicat.
    Sunt destul de casnica, asa ca probabil din cauza asta ma mir de ce nu incoltesti tu graul, dar in weekend si eu ma dau peste cap cu orarul si graul trebuie sa fie deja de doua degete sa reziste la programul meu caci daca il seman vineri seara cam sufera saracul.
    Intre timp, pun si eu de rejuvelac si revin cu impresii.
    Te imbratisez si spor la toate,
    Mia

    RăspundețiȘtergere