Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

miercuri, 4 aprilie 2012

STIRUL - O BURUIANA SENZATIONALA



STIRUL(Amaranthus retroflexus, Amaranthus angustifolius, Amaranthus paniculatus) - buruiana de care ne impiedicam peste tot, cu care nu stim cum sa facem sa scapam de ea din gradini, pe care o hulim atat de mult, dar pe care ar trebui s-o iubim din tot sufletul si din care, totusi, bunicile noastre faceau o ciorba extraordinara (stiau ele ce stiau). Puteti afla foarte multe despre ea in acest articol dar as vrea sa adaug cele spuse de dl. Stefan Manea  duminica la emisiunea "In gradina Danei" pe TVR2 si care mi se par extraordinare .... spunea ca rusii cerceteaza aceasta planta de ceva vreme si ar vrea s-o declare "planta sanatatii nationale", sau cam asa ceva, nu numai pentru calitatile ei extraordinare de care beneficiem atunci cand o consumam direct ci si pentru ca insanatoseste pamantul (radacina ei, daca este dreapta, fara nodozitati, inseamna ca pamantul este sanatos, daca are nodozitati, inseamna ca pamantul este bolnav, iar in acele nodozitati aduna toate pesticidele, nitratii, nitritii etc. din acel pamant ....dar ce este si mai extraordinar, este faptul ca tulpina, frunzele, fructele, semintele nu au nici urma din acele substante, ele ramanand in radacina). Poate nu ati vazut aceasta emisiune si informatiile mi s-au parut foarte utile pentru noi toti.
Invatam sa apreciem ce am incercat sa starpim pe toate caile, dar Dumnezeu nu ne-a lasat.
Credinta, sanatate, iubire!
Cu drag,
Luciana

5 comentarii:

  1. Stirul - planta sanatatii?! Este cea mai enervanta, mai ales cand creste in porumb sau ce mai cultiv eu prin gradina. Stiai ca poti participa cu articolul asta la concursul de pe Merita Citit? Premiul de 300 de lei e oferit de Smuff.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Vera,
    iti multumesc pentru informatie. Chiar nu stiam despre acest concurs.
    Pupici,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite si luminate!
    Cu mult drag,

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru urare. Cristos a inviat! Sa ne bucuram alaturi de cei dragi.
    Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frunzele care sunt tinere dar și semințele de știr sunt folosite de mulți ani în alimentație și pentru calitățiile lor medicinale, din frunzele foarte tinere se poate pregăti salată, se pot adăuga la ciorbe, pot fi preparate după aceleași rețete ca și spanacul.

    RăspundețiȘtergere