Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

luni, 28 martie 2011

Cum am devenit aproape RAW

Pentru ca imi doream o cale alternativa la operatia "simpla", dupa cum spunea medicul, care ma astepta. Era vorba de o ablatie (introducerea unui cateter prin vena/artera si inchiderea unui vas de sange prin cauterizare), pentru ca sufeream din ce in ce mai des, cu ajuns la urgenta in mai multe randuri, de palpitatii si puls peste 200, adica, dupa parerea medicilor, de TPSV (Tahicardie paroxistica supraventriculara). Acest lucru se datoreaza unei cai in plus (un vas de sange suplimentar) spre/de la inima.
Dar ce mi-am zis? Daca pana la 41 de ani (acum am 43)  am avut calea aia in plus si nu m-a deranjat, inseamna ca nu ea ma deranjeaza, ci ceva din ce fac. Si am inceput sa caut raspuns la marea intrebare: CE FAC GRESIT????? Ca doar nu fumez, nu beau, nu ma droghez, nu beau cafea, nu sunt supraponderala, nu pierd noptile etc.
Pentru ca am descoperit ca am un bolovan la fiere.
Pentru ca simteam ca starea mea fizica si psihica se deteriora cu fiecare zi ce trecea si imi era greu sa urc si scarile (doar stau la etajul 3).
Deci: CE FAC GRESIT?
Raspunsurile posibile/probabile au fost:
1. Sedentarismul?
2. Modul de hrana?
3. Stresul ? (nu puteam sa-l trec cu vederea, doar el este cel mai scos la inaintare de ceva vreme incoace)
4. Activitatea profesionala?  (in niciun caz, doar fac ce-mi place)
5. Apropierea menopauzei? (o posibilitate demna de luat in calcul, chiar daca mie mi se pare prea devreme)
6. Depresia sau alt motiv psi.
Le-am luat pe rand la analizat (ca doar sunt fecioara - ca zodie, si-mi place sa despic firul in 16) si am raspuns (si voi raspunde aici doar la primele doua, restul nu sunt esentiale pentru aceasta postare) cam asa:
1 Sunt foaaaarteeee sedentara, dar cum pot sa rezolv daca mi-e rau, trebuie sa rezolv intai RAUL.
2. Ma hranesc ingrozitor (mezeluri, fast food, carne, lactate). Bineinteles, mancam si legume si fructe crude, ba chiar imi placeau si atunci foarte mult. Dar beam si sucuri sintetice acidulate tip cola, de firma ce-i drept, dar tot criminale, dar mancam si foarte multa ciocolata, de preferat cu lapte si chiar si cu crema.
Si atunci: .......Si-am citit carti, si-am cautat pe net, si-am participat la o demonstratie a Ligiei Pop, si-am fost la magazino- restaurantul Unei (Andreea Lazarescu) si iar am citit si iar am intrat pe net si-am inceput sa ma hranesc raw, din ce in ce mai raw si imi este bine, din ce in ce mai bine si am putut sa merg si la sala, timid ce-i drept, dar am putut si sunt inca la inceput......
Si cam atat, pentru inceput, si daca vi se pare interesant si daca aveti intrebari sunt aici pentru voi si va astept ...
Despre retete, despre greseli, despre  multe, multe, altele pe care vreau sa le impartasim,... in postarile viitoare.

Sanatate, iubire, credinta!

Luciana

26 de comentarii:

  1. Draga Luciana,
    Nu pot decat sa te felicit pt. curajul tau si hotararea ta!!! O sa vezi ca raspunsul la intrebarile tale va veni "ca de la sine"....
    Iti tin pumnii cu drag!
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mimi,

    iti multumesc din suflet ca ti-ai facut timp sa te uiti pe bebe-blogul meu. Multumesc mult si pentru ca imi esti alaturi!
    Cu mult drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat e de mare "bolovanul" la fiere?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit draga Delia!
    Are o forma ca de bob de fasole si dimensiunea cea mai mare are cca 1,8 cm. Ma gandesc sa folosesc detoxifierea ficatului propusa de Hulda Clark, dar inca nu am toate ingredientele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai de aceea intrebam! Eu azi am facut a doua oara si iti spun drept am scos o piatra de 2cm si un pic, am facut si poze!!! Functioneaza, ai curaj si fa-o! Ce anume iti lipseste?

    RăspundețiȘtergere
  6. In carte spune ca trebuie facuta dupa ce faci programul antiparazitar si dupa detoxifierea rinichilor, altfel te simti foarte rau. Am comandat la ekilibrum toate pachetele de detoxifiere, dar mi-au zis ca din fiecare pachet le lipseste cate un produs dar le vor avea in cca 2 saptamani... asa ca astept. Tu de unde ti-ai luat cele necesare?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am aflat de tratamentul asta din cartea lui Andreasz Moritz.Acolo nu scrie despre chestiile cu antiparazitarul...etc Asa ca l-am facut fara si nu au fost probleme.Daca tot le-ai comandat fa-l si asa, numai fa-l! Cartea pe care am citit-o eu recomanda sa bei suc de mere, un litru pe zi cu o sapt inainte, se pare ca acidul malic din mere ar inmuia calculii si ii ajuta sa coboare mai usor prin canale.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu gasesc adresa ta de mail.As fi vrut sa iti pun poza cu "productia" de ultima data, asa pt incurajare....:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Delia,
    multumesc mult pentru incurajare si pentru ca tu esti dovada vie ca functioneaza acest tratament. Saptamana asta voi bea si suc de mere si voi si zapper-i. Hulda Clark in "Vindecarea tuturor formelor de cancer" spune ca ar fi recomandata utilizarea zapperului cu o saptamana inainte, iar sambata voi face tratamentul. Tu de unde ti-ai cumparat cele necesare? Cum te-ai simtit in timpul tratamentului. Te rog sa-mi dai cat mai multe detalii.
    Multumesc din suflet.
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  10. In plus, spune-mi, te rog la ce carte te referi?
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu daca e tradusa in romana, eu am citit-o in italiana, dar este si in engleza si in franceza......daca te descurci cauta pe google. Mie mi-a spus Mimi de ea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragele mele,
    Ce discutie interesanta s-a pornit aici!
    Andreas Moritz a preluat metoda de la H. Clark si a "periat-o" el putin Si el recomanda insa curatirea rinichilor cu un amestec de ceaiuri de plante.
    Toti de la grupa mea de sanatate au facut cura (in afara de conducator - adica eu) si toti au fost f. multumiti, au ajuns unii dintre ei deja la etapa a 7-a. Eu nu m-am incumetat pana acum, pt. ca trebuie sa ai liniste, sa poti boli (la mai multi le-a fost si rau, au vomat si au cazut pt. cateva zile la pat!). Ori eu nu-mi pot permite sa fiu bolnava, mie nu are cine sa-mi dea aici nici macar o cana cu apa, ca sa nu mai zic, ca cine s-ar mai ocupa de copilasi...
    Dar si dupa un timp mai indelungat de hrana vie cu plante din flora spontana se elimina totul si se autocurata organismul, dureaza insa ani de zile!
    Delia, te rog eu mult de tot, scrie o postare grozava despre tema asta, cu poze sa vada toata lumea!!!
    Iar cura similara de curatire a ficatului, este prezentata si de doamna Ibrian (din pacate nu mai stiu exact in care dintre carti, banuiesc ca in cea cu tratamentele naturale), e de necrezut cat de informata era buna doamna!
    Va tin pumnii cu mare drag,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  13. Va multumesc din suflet! Azi am folosit zapperul. Delia, este grozava ideea lui Mimi. Ar fi foarte folositoare postarea cu experienta ta. Oricum, in comentariile de mai sus am pus si adresa mea de mail. Mimi, daca ai fi mai aproape ... Imi cer scuze inca o data pentru ca am intarziat cu raspunsul la mailul tau.
    Sanatate si fiti alaturi de mine.
    Doamne ajuta!
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am gandit sa scriu postarea, dar asteptam sa pot documenta si cu urmatoarea ecografie.....ca sa fie cat mai clar!
    Imi dau seama ca ar fi util pt ca si eu am cautat disperata experiente ale celor care l-au facut.
    Si eu am riscat destul de mult, dar nu mi-a fost chiar asa de rau.Am folosit o punga de apa calda a doua zi cand m-a durut spatele.
    Va ajunge si postarea, intre timp am trimis Lucianei povestea detaliata si poze.

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Delia,
    esti minunata. Eram hotarata sa fac aceasta detoxifiere a ficatului, dar confirmarea primita de la tine ma face sa plec in aceasta aventura cu inima mai deschisa. Va voi tine la curent cu ce se va intampla. As mai avea o rugaminte la tine. Te rog din suflet sa-mi spui exact ce ai folosit tu pentru aceasta detoxifiere.
    Multumesc mult de tot.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  16. Am baut muuuult suc de mere in diferite combinatii: cu telina, cu grepfruit cu lamaie etc., asta cu o sapt inainte.
    Ziua 1:
    -mic dejun suc de mere
    -pranz usor , fara grasimi, legume fierte, salate
    -de la ora 14 nimic
    -ora 18 un pahar de apa cu o lingura sare epsom
    -ora 20 la fel ca mai sus
    -ora 22: amestec de 125ml ulei masline presat la rece cu 250 ml suc grepfruit proaspat facut; l-am agitat bine, am pregatit patul si punga cu apa calda, l-am baut tot cu paiul si m-am intins repede, nemiscata pe spate cam 30 minute apoi pe partea dreapta.
    Ziua 2:
    -la trezire...pe la 6-7 inca un pahar apa cu sare epsom(sulfat de magneziu)
    -peste alte 2 ore la fel
    -peste 2 ore suc de fructe
    - peste jumatate de ora se pot manca fructe
    -eu am baut foarte multe lichide inainte sa mananc ca sa se curete cat mai bine intestinul si rinichii.
    Cam ata am facut eu. Succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreau sa mai subliniez, ca la cei mai multi de la grupa de sanantate NU le-a fost rau, de aceea nu e neaparata nevoie sa ti se faca si tie (sau mie) rau, dar eu din motivele de mai sus nu m-am incumetat. Si lui Andreas Moritz i-a fost rau la a 9 (parca) curatire!!
    Multa sanatate, citeste neaparat si la doamna Ibrian!

    RăspundețiȘtergere
  18. aveai dreptate,Mimi, ca si Andreas Moritz vorbeste despre curatarea rinichilor, dar zice ca se poate face si dupa primele 2-3 curatiri hepatice si la sfarsitul ciclului de curatari.Cu un amestec de ceaiuri.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mimi, tu ce stii despre zapper? am citit pe site-ul equilibrum ,la prezentare, ca ar face sa dispara psoriazisul......hmmmm ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  20. Va multumesc din suflet pentru informatii si pentru ca sunteti alaturi de mine.
    Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna
    Eu nu prea inteleg din postarea ta daca s-a stabilit vreo legatura intre piatra la bila si tahicardiile de care spuneai. S-au inmultit la un moment dat aceste crize?
    Te intreb pentru ca si eu aveam aceeasi problema (TPSV) si la fel dupa doua crize puternice cu ajuns la spital mi-au propus aceasta ablatie.Eu am mai avut astfel de momente dar treceau de la sine. Mancam nesanatos si beam si foarte mult pepsi. Dupa ce am trecut pe hrana vie 90% (mai am scapari ocazionale la mesele in familie) nu am mai avut nicio criza. De fapt a mai fost o tentativa pentru ca s-a terminat in cateva minute.
    Si mai vreau sa te intreb daca dupa ce ai inceput sa mananci raw ai mai avut vreo criza? Chiar ma intereseaza, nu am mai intalnit nicio persoana cu TPSV care sa fi trecut pe raw.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna dimineata si scuze ca raspund asa tarziu!
    Deci:
    - nu s-a stabilit nicio legatura intre TPSV si piatra la fiere, doar ca astea au fost problemele depistate de medici;
    - de cand ma hranesc raw, nu am mai avut nicio criza, doar cand am mancat gatit, ba chiar si lactate (concediu, vizite, nunti etc) am avut un inceput de criza, care a trecut in cateva secunde, a fost ca o reamintire a ceea ce poate sa fie, daca ...
    - ma bucur tare ca m-ai contactat, nici eu nu mai stiam pe nimeni cu TPSV, cu atat mai putin care a trecut pe raw. Oricum doctorul nu a parut prea convins ca asta-i motivul pentru care nu am mai avut crize.
    Sanatate si bucurie de viata!
    Cu drag, Luciana

    RăspundețiȘtergere
  23. Aha, stiam eu ca lactatele sunt problema! Si eu am observat acelasi lucru. Eu doctor nu am, deci nu am cui sa spun, dar e foarte bine sa nici nu mai am nevoie. Doar cand am avut crizele am nimerit la aceeasi doctorita de la Caritas care a incercat sa ma convinga sa fac ablatia. Oameni cu TPSV sunt o gramada, am gasit si un forum unde isi impartasesc experientele legate de ablatie (inainte si dupa) si unii dintre ei sufera cumplit cu crize din astea in fiecare zi. La unii se rezolva prin ablatie, la unii nu, dar nici macar unul de acolo nu si-a pus problema de schimbarea alimentatiei si a modului de gandire pentru ca iti dai seama ca si asta conteaza extrem de mult.
    Mai vorbim.
    Eu fac acum cura de deparazitare a Huldei Clark cu preparatul luat de la Casa Rawz si pana acum ma simt foarte bine, m-am obisnuit si cu gustul...

    Te-am pupat,
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
  24. pai schimbarea alimentatiei inseamna insanatosire si medicii si farmacistii au nevoie de banii nostrii pe care sa-l consuman pe lucruri inutile, un tratament bun duce dupa sine absenta medicamentelor, va dau un exempli in Romania se gaseau vaccinul poliomielitic si infiltratiile cu spanz acum au fost scoase de pe piata , pentru ca au fost inlocuite cu sute de produse fara niciun effect, vaccionul era facut o singura data in viata si infiltratiile cu spanz asemenea , erau asa de eficiente ca eu dupa 20 de ani de infiltratii nu mai am nicio problema, acum se gasesc pe piata numai medicamente inutile dar care costa si ingrase conturile lanturilor farmaceutice.
    va urez success, metoda cu suc de mere ulei si lamiae este exceptionala, merge si fara sare Epson si fara mere , eu am facut doar zeama de lamiae cu ulei de floarea soarelui ca n-am avut de masline si a mers perfect si identic,
    repetati-o este exceptionala.

    RăspundețiȘtergere
  25. Vreau să mulțumesc Rick simpson și întreaga gestionarea ricksimpsonmedicalservices pentru salvare ulei de canabis care vindecat de cancer tiroidian soției mele, doctorul mi-a spus nu a existat putine putea, deoarece în ciuda tuturor chimioterapie și radiații, ea a fost care nu răspund la tratament. asa ca un prieten de-al meu a venit în ajutorul nostru, comanda acest ulei de canabis de la Rick Simpson madicali servicii pe care le-a spus Rick a ajutat pacientii lupta impotriva cancerului, de diferite tipuri, astfel ne-am decis să-i dea o încercare, până acum soția mea se îmbunătățește foarte bine și în prezent ea poate merge în jurul casei toate de herself.i considerat că este necesar i lasa pe altii mai ales cei care sufera de aceasta boala acuta pe care odata ce ai un ulei de canabis bun, se poate da cu adevărat o șansă la life.if se întâmplă să fie în moarte nevoie de acest ulei de canabis, puteți contacta fundația care ne furnizat cu acest e-mail: ricksimpsonmedicalservices@gmail.com

    RăspundețiȘtergere