Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

duminică, 3 aprilie 2011

Aroma de Cuisoare (Eugenia caryophillus)



Cuisoarele, cu gustul lor intepator si aromat sunt de o mare importanta pentru remediile naturiste si pentru (dez)gatit. Cuisoarele sunt mugurii uscati ai florilor unor arbusti inruditi cu mirtul.
Cuisoarele pot fi folosite pentru inmiresmarea unei incaperi - in mod traditional acestea sunt infipte intr-o portocala,
Cuisoarele sunt un vechi remediu impotriva durerilor de dinti. (Frecarea dintelui dureros cu ulei de cuisoare sau aplicarea unui tampon imbibat in tinctura de cuisoare). Este un puternic ANTISEPTIC.
Cuisoarele se folosesc in obtinerea condimentului indian GARAM MASALA (un amestec puternic, foarte condimentat, trebuie pus in cantitati foarte mici, la sfarsit).
Cuisoarele sunt recomandate de doamna dr. HULDA CLARK in excelenta sa carte VINDECAREA TUTUROR FORMELOR DE CANCER, pentru deparazitarea organismului, impreuna cu coaja de nuc negru si pelin.
Datorita continutului chimic al cuisoarelor, bogat in eugenol, se folosesc in tratarea afectiunilor digestive, combat diareea, balonarea, flatulenta, indigestia, gastrita, greata si senzatia de voma.
Cuisoarele au actiune antivirala, intaresc imunitatea, prin cresterea numarului de globule albe in sange
Cuisoarele calmeaza tusea, astmul si ajuta in tuberculoza.

Mod de utilizare:
Forma cea mai simpla de utilizare este infuzia preparata dintr-un cuisor pisat si o lingurita de ceai verde la 200 ml apa; se infuzeaza acoperit 5 minute, se strecoara si se bea cate o cana inainte sau dupa mese. Varianta Raw ar fi sa se lase in apa calduta, de seara pana dimineata, la macerat.
In caz de raceala se recomanda inhalatiile cu cateva picaturi de ulei de cuisoare puse in apa fierbinte.
Cuisoarele contin antioxidanti care ajuta la imbunatatirea vederii.

ATENTIE!!! Cuisoarele in exces irita sistemul nervos central.

Sanatate, iubire, credinta!



2 comentarii:

  1. Draga Luciana,

    De curand, am inceput sa folosesc cuisoare pe post de guma de mestecat naturala :). Pe langa multe beneficii enumerate de catre tine, cuisoarele improspateaza de minune respiratia. Nu consum insa mai mult de 1 -2 cuisoare pe zi.

    Multa sanatate,
    Natalia

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru adaugire... si eu le folosesc, in special dupa ce mananc ceva cu usturoi sau ceapa, dar si pentru aroma lor deosebita ... cu siguranta ca nu trebuie sa facem exces, pentru a nu ne irita sistemul nervos central.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere