Sa prinzi aceasta fabuloasa aroma, intr-o lingurita de racoare, s-o simti cum, topindu-se, iti inunda si iti mangaie, subtil, papilele gustative ... sa inchizi ochii si sa simti frenezia tacuta a padurii de salcami... sa asculti zumzetul politicos al albinelor care, si ele, vor sa stranga cat mai mult din aceasta mirifica senzatie si sa-ti spui .... Ce simplu si frumos poate fi totul, daca noi, oamenii ne-am conjuga mai mult cu verbul "a fi" si nu cu "a detine".
Dar:
INGHETATA CU FLORI DE SALCAM
Ingrediente:
- 2 banane mari, sau 3 mici;
- o farfuriuta de flori de salcam (sau cat de multe doriti);
- miere (optional), dupa gust; mie nu mi se pare ca ar mai fi necesar, daca bananele sunt bine coapte;
- 1/4lingurita vanilie (optional).
Tehnologie:
Bananele feliate se congeleaza bine.
Dupa congelare, se fac pasta la robotul cu lama S.
Se adauga florile de salcam si daca doriti, mierea si vanilia si se mai mixeaza cca 30-45 secunde, pana la incorporare.
.... si .... POFTA BUNA!
Cu drag,
Luciana
«Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.»" Monseniorul Vladimir Ghika
Khalil Gibran "PROFETUL"
"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"
Wow, pe asta trebuie sa o incerc neaparat. Inghetata simpla de banane am mai facut, dar cred ca trebuie sa fie tare buna si cu flori de salcam... Trebuie mai intai sa dau peste salcamii infloriti ;).
RăspundețiȘtergereImi place pe al tine si sa stii ca si eu am incercat si am mai facut ceai macerat doar ca nu am rasnitat fructele/frunzele de ceai...
Ce idee minunata!! Ador florile de salcam si chiar ma gandeam cum sa fac sa le mananc. Am incercat asa simple, dar nu imi plac defel. Cred ca inghetata sunt excelente.
RăspundețiȘtergereBeatris, te inteleg perfect :))) Asteptam sa infloreasca salcamii!
Sar'na pentru idee Luciana draga!
:)
RăspundețiȘtergereDaca nu ploua, vin luni. Va sun inainte!
:X :)
Draga Beatris,
RăspundețiȘtergerein primul rand, multumesc pentru ca iti place in vizita la mine. Te astept oricand cu mare bucurie. In al doilea rand, imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai repede, dar am fost plecata la Brasov si acolo am reusit sa fac o gafa la conectarea pe blog de pe un alt calculator si nu mai reuseam sa intru decat ca vizitator. In sfarsit s-a rezolvat azi si .... iata-ma.
Prin rasnirea plantelor pentru ceaiul raw, ajutam principiile active sa se disipe mai usor in apa.
Cu drag,
Luciana
Draga Corina,
RăspundețiȘtergeresa-mi spui parerea atunci cand vei incerca. Sunt curioasa cum ti se pare.
Cu drag,
Luciana