Mirosul, gustul, consistenta acestui desert imbietor. Trebuie sa recunosc ca ma cam urmareau toate acestea, de cand capsunile au inceput sa apara, din ce in ce mai des, in piata. Spuma de capsuni, credeam ca nu o voi mai savura, raw gandind.... dar, se pare ca m-am inselat. Am reusit s-o fac, chiar mai gustoasa si mai simpla, mai sanatoasa si mai imbietoare. Iata ce a iesit!
SPUMA DE CAPSUNI
Ingrediente:
- 2 banane mari sau 3 mici
- 10-15 capsuni
- 1-2 linguri miere (optional).
Tehnologie:
Se taie bananele felii, cu un cutit ceramic (nu oxideaza alimentele), se pun la congelator minim 2-3 ore, sau pana se congeleaza bine. Cand doriti sa faceti spuma de capsuni, scoateti bananele din congelator si pana se topesc suficient de mult sa le puteti scoate din vas, curatati si spalati capsunile. Puneti in robotul de bucatarie, cu lama S, bananele congelate si sfaramati la viteza mare pana se face o pasta. Daca este nevoie mai opriti, din cand in cand si cu o paleta de lemn impingeti, in jos, de pe peretii robotului, pasta de banane. Cand arata ca o pasta adaugati capsunile si mierea (optional) si macinati, in continuare, pana se obtine spuma de capsuni. Gata!
Pofta buna!
Cu drag,
Luciana
Unde e emoticomul pofticiossss! :)
RăspundețiȘtergereO idee minunata! Eu faceam cu albus batut ca pentru bezele si cu miere de albine, dar aceasta reteta este minunata.
RăspundețiȘtergereDraga Luthien,
RăspundețiȘtergerenu stiu nici eu unde e, dar l-am vazut deja.
Te pup,
Luciana
Draga Gratziela,
RăspundețiȘtergeresi eu faceam asa ca tine si era foarte gustoasa si era si raw, dar nu vegana. Pofta buna iti doresc!
Luciana