Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

vineri, 28 octombrie 2011

ELIXIR PENTRU IMUNITATE CU CATINA SI MIERE

A inceput de ceva timp sezonul racelilor si m-am gandit, pentru ca inca mai gasim catina, sa va impartasesc elixirul pentru intarirea imunitatii pe care, acum cativa ani, mi l-a dezvaluit Gabi, o colega de serviciu care incearca sa evite, cat mai mult, medicamentele alopate, ca si noi, de altfel. Acest leac si-a dovedit eficienta, atat in familia mea, cat si a ei... nu zic ca nu a mai racit nimeni in familie, dar forma de raceala a fost foarte usoara si nu a necesitat intreruperea activitatii de zi cu zi, deci ....


ELIXIR PENTRU IMUNITATE

Ingrediente:
- o sticluta cu tinctura de propolis;
- o sticluta cu tinctura de echinaceea;
- o sticluta cu ulei de catina sau 100 gr de catina proaspata sau congelata;
- 100 gr de polen;
- miere poliflora raw cat sa se umple un borcan de 800 gr.


Tehnologie:
Se pun, intr-un borcan de 800 gr, curat si sterilizat, toate ingredientele, mai putin mierea si se amesteca bine, cu o spatula de lemn, dupa care, se adauga miere pana se umple borcanul si se amesteca din nou. Se inchide ermetic si se pune la macerat, la rece (chiar si la frigider) si intuneric (eventual intr-o punga inchisa la culoare) 4-7 zile, timp in care, de doua ori/zi se agita bine borcanul, dupa care ... este gata.
Se pastreaza in continuare la frigider si se consuma, in fiecare zi, dimineata pe stomacul gol, cate o lingurita.
Atentie!!! Este si energizant, nu numai intaritor al imunitatii.
Cand este pe terminate puteti prepara inca unul si ...tot asa...
Sanatate si bucurie de viata!
Cu drag,
Luciana

14 comentarii:

  1. Foarte bun elixirul asta. Bunica mea se pricepea de minune la preparat ceaiuri si de la ea am aflat si de acest elixir, doar ca fara polen si fara tinctura de echinaceea. Eu folosesc tinctura de echinaceea de cativa ani si pentru mine este absolut minunata. Tot de la bunica mea stiu ca, pentru a avea efecte terapeutice, catina se culege in octombrie, dupa ce a cazut pe ea prima bruma. Asta era regula ei. Regret si acum ca nu am fost atenta cand imi spunea cum conserva ea catina, dar era comod ca ea mi-o aducea gata facuta in fiecare toamna. Stiu sigur ca nu folosea nimic fiert, dar punea apa, iar catina rezista pana primavara tarziu. O tineam in frigider in borcan, preparata de ea, dar nu stiu ce facea pentru conservare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac reteta asta, inca mai am putin din ultimul borcan. Eu nu am avut catina proaspata si am folosit ulei, dar si asa a iesit bun. Ma bucur ca de curand a inceput si fie-mea sa-l accepte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragele mele,
    ma bucur ca si voi folositi acest elixir si ca beneficiati de minunatele lui calitati.
    Irena draga, poate ca vei reusi cumva sa reconstitui reteta bunicii tale ... poate mama ta, poate vreo vecina ... eu zic sa incerci s-o afli... e pacat sa se piarda. Daca mai ai alte retete de la bunica ta, poate ca le vei impartasi cu noi ... nimic nu se compara cu intelepciunea stramosilor nostri...
    Draga Marinela, mi-ai reamintit ca nu am spus ca poate fi data la copii fara efecte adverse. Singurii care ar putea avea probleme sunt cei care au alergie la polen, dar pentru ei se poate face fara polen.
    Va imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea Luciana,
    Sunt fascinata de catina, si din pacate aici inca nu am gasit. Anul trecut mi-a dat o cunostinta care a vent in vizita o mana de fructe moi portocalii pe care le-am pus cu putina miere si le-am mancat cate putin dimineata. Dar cum un macies si un copacel de soc mi-au iesit in cale, eu zic ca nici catina nu e prea departe. O sa o mai caut.
    Pana atunci reteta merge la mama mea.
    Multumim,
    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Mia,
    iti doresc din tot sufletul sa gasesti catina cruda, dar sa sti, ca in acest elixir se poate folosi uleiul de catina, foarte bine, asa cum zicea si Marilena.
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiti dragute dragele mele si spuneti-mi si mie ce inseamna "o sticluta"
    Eu nu locuiesc in Romania si am reusit sa gasesc toate ingredientele dar nu stiu cat de mult sa pun din fiecare deoarece sticlutele ce le-am gasit eu in Suedia au diverse marimi. Catina am gasit numai sub forma de ulei si ma intreb sa pun 100 ml de ulei?
    Cati ml din fiecare trebuie sa pun?
    Multumesc mult pentru un raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,
      aici sticlutele de care vorbesc in reteta au 50 ml. Sanatate!
      Cu drag,
      Luciana

      Ștergere
  7. de cate ori se ia pe zi preparatul

    RăspundețiȘtergere
  8. dimineata, pe stomacul gol. In niciun caz seara, daca nu vreti sa aveti parte de o noapte alba.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare se poate da si unui copil care tocmai a implinit 1 anisor?

    RăspundețiȘtergere
  10. ce inseamna raw,mai bine zis miere poliflora raw?
    Merci.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eiiii! Si pentru ca in octombrie catina este mai matura, mai coapta, si contine maximum de minerale si rest, astazi am luat 3kg. am blenduit-o, apoi am amestecat-o in parti egale cu miere si polen. Am pus-o in borcane etanse si am depozitat-o in frigider, linga zona cea mai rece. Dar am blenduit si catina simpla si am pus-o in sticle tot la rece.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna! Cat rezista acest preparat la frigider? Daca dorim sa facem mai multe borcane odata.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna,
    Numele meu este Siti Aminah din Indonezia, vă rog să vă sugerez tuturor că ar trebui să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți creditori de împrumuturi false pe internet, dar sunt în continuare cei adevărați ai companiei de împrumuturi false. Am fost înșelat de 4 creditori de împrumuturi diferiți, am pierdut mulți bani pentru că am căutat un împrumut de la compania lor. Aproape am murit în proces, pentru că am fost arestat de oameni pentru că am datori.

    Aproape că am renunțat până când am cerut sfatul unei prietene care m-a prezentat creditorului inițial al împrumutului și al unei companii foarte de încredere care este mama Alicia Radu care mi-a obținut împrumutul de 800 de milioane de rupii Indonezia în mai puțin de 24 de ore, fără nicio presiune și la rata dobânzii scăzută de 2%. Am fost foarte surprins când mi-am verificat contul bancar și am găsit suma împrumutului pe care l-am solicitat fusese transferată în contul meu bancar fără întârziere sau dezamăgire, așa că am promis că voi împărtăși veștile bune, astfel încât oamenii să poată primi un împrumut ușor, fără presiune de la Mama Alicia Radu

    Vreau să ai încredere în mama Alicia Radu din toată inima, pentru că este foarte utilă în viața mea și în viața mea financiară. Trebuie să te socotești foarte norocos să ai ocazia să citești această mărturie astăzi. Așadar, dacă aveți nevoie de vreun împrumut, contactați mama Alicia Radu prin e-mail: (aliciaradu260@gmail.com)
    Puteți, de asemenea, să mă contactați prin e-mailul meu (sitiaminah6749@gmail.com) dacă aveți nevoie de informații despre cum am primit împrumutul meu de la mama Alicia Radu, sunteți foarte liber să mă contactați și vă voi răspunde cu plăcere pentru că puteți ajuta și voi alții după ce ați primit împrumutul.

    RăspundețiȘtergere