Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

FRUCTE USCATE "DELICIUL COPIILOR"

Am fost la niste prieteni si ... pentru ca au copii, m-am gandit sa le duc ceva si dulce si sanatos, cu aroma de scortisoara (ca doar e iarna, cel putin calendaristic vorbind)...Zis si facut (facut, in sensul ca am inceput sa bucataresc) fructe uscate, adica mere si gutui, taiate felii, pudrate cu scortisoara si deshidratate cca 12 ore la 40 grade C.
Copii au fost atat de incantati, incat ii zapacesc pe parinti cu intrebarea: "Noi cand ne luam deshidrator?"
 Iata si pozele din timpul procesuluide obtinere ...
Este un dulce sanatos, plin de enzime, minerale si vitamine. Il puteti face pentru consum propriu, dar sa stiti ca este si un cadou minunat pentru cei la care tineti si ii vreti sanatosi cat mai multi ani. Banuiesc ca se pot pastra mai multe zile, dar noi nu reusim sa le tinem mai mult de 2 zile, pentru ca nu mai ramane nimic.
Pofte sanatoase!!!!
Cu drag,
Luciana


10 comentarii:

  1. Draga Luciana,
    Oau, m-ai lasat cu gura cascata. Mie imi plac enorm fructele uscate, iar de cand am vazut pozele, salivez intr-una. Vreaaaaau si eeeeu.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Gutui uscate n-am mancat, dar mere... imi plac foarte mult. Tin destul de mult, eu am uscat in toamna si mai am si acum, le-am pastrat intr-un saculet de panza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Irena,
    mi-ar place sa locuim mai aproape una de alta ca sa ne putem bucura impreuna de delicioasele preparate raw... iar fructele uscate in casa sunt, pentru mine, printre cele mai gustoase dulciuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Ramona,
    sa incerci si gutuile... mie mi se par chiar mai gustoase decat merele, iar scortisoara le da o aroma fantastica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am mancat gututi uscate pana acum, iar ideea de mere uscate cu scortisoara mi se pare absolut fantastica, o preiau cu bucurie si pofta mare de tot!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Mimi,
    te rog sa-mi spui daca ti-au placut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am uscat struguri, rosii si altele, dar nu m-am gandit la mere. O idee minunata.
    Buna mea prietena, te astept la mine sa-ti iei premiul.
    Cu mult drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Bune si sanatoase nota 10 cu coronita

    RăspundețiȘtergere
  9. Suna grozav... Dar cum pregatesti gutuile pentru uscat? Adica au un cotor foarte tare care nu permite prea multe... Cum faceti? Super bun trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere