Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

sâmbătă, 5 mai 2012

BOMBOANE CU CAPSUNI SI NUCA DE COCOS

Pentru ca mai aveam capsuni si aveam si niste pulpa de nuca de cocos (ramasa de la o supa - daca vreti reteta de supa, va rog sa-mi spuneti) am facut aceste bomboane pline de arome minunate,  imbinate intr-un mod armonios.
Asa ca....
BOMBOANE DELICIOASE
Ingrediente:
- pulpa de la o nuca de cocos;
- 8-12 capsuni, in functie de marime;
- 1/2 avocado bine copt;
- miere bio dupa gust (eu pun cam 1 lingura plina);
- 1/2 lingurita pudra de vanilie, naturala (sau semintele de la o pastaie  de vanilie);
Tehnologie:
Se ia o nuca de cocos (cand o cumparati, verificati daca, atunci cand o clatinati, se simte ca are si lichid la interior, daca nu are, este prea veche), se gaureste cu un cutit bine ascutit (verificati care este gaura care permite patrunderea cu usurinta ... intotdeauna veti gasi, la o nuca de cocos, acest "punct slab"). Pentru golirea sucului, folositi un pai de plastic (fie il beti, ceea ce am facut cu multa placere ... de obicei ii las aceasta bucurie fiului meu, dar... cand le-am facut, era plecat, fie il goliti intr-un recipient si il folositi in cele ce urmeaza). Dupa ce ati golit acest suc, , spargeti nuca. Procedura este foarte simpla: tineti nuca intr-o mana, in pozitia din imagine, si loviti-o cu un topor mic sau cu lama unui cutit puternic, cam in zona unde nuca are diametrul cel mai mare. Repetati operatiunea de cate ori este nevoie pentru a sparge nuca. Ea se va desface in doua bucati. Se va scoate pulpa (miezul). Miezul, fie se va pune in bleder cu 2 cani de apa si se blenduieste, pana la obtinerea unui amestec destul de omogen, apoi, laptele se stoarce, prin intermediul unui saculet (al meu este din organza si l-am cumparat de la Ligia Pop, la o prezentare de hrana vie) si se foloseste ca atare, sau in supe, ciorbe, sucuri etc dupa preferinta fiecaruia iar pulpa in reteta noastra, fie se macina marunt pulpa si se foloseste direct in aceasta reteta.
Deci, luam pulpa povestita mai sus si o amestecam cu miere, avocado maruntit pana la omogenizare, vanilie si capsuni tocate in cubulete mici, sau daca preferati, macinate la blender. Se formeaza sfere, pe care le puteti da prin diverse topinguri (cacao, carob, nuca de cocos, nuci macinate, seminte de susan, seminte de canepa etc) sau sa le serviti ca atare, cu multa bucurie.
Va marturisim - eu, fiul meu si cativa colegi de serviciu - ca sunt delicioase.
Pofta sanatoasa va doresc!
Cu drag,
Luciana

2 comentarii:

  1. Draga Luciana,

    Ti-a spus cineva ca te iubeste,chiar necunoscandu-te personal? Am credinta ca nu sint prima,pentru ca din blogul tau izvoraste o inima buna si frumusete sufleteasca.
    Taaare de folos imi este tot ce am gasit pe blogul tau! Multumesc din suflet si sanatate si Doamne-ajuta!
    Te imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Irina,
      tare ma bucura cuvintele tale frumoase, dar mai ales faptul ca iti pot fi de folos, fie si pe aceasta cale.
      Multa sanatate si Dumnezeu sa ne ajute si sa ne calauzeasca!
      Cu drag,
      Luciana

      Ștergere