Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

luni, 11 aprilie 2011

POPCORN DE CONOPIDA

Este cel mai gustos inlocuitor de floricele de porumb pe care il cunosc. Mie mi se pare chiar mai gustos decat originalul, ca sa nu mai vorbim de .... numar de calorii si de sanatate... Este o reteta foarte simpla, se face rapid, dar este de mare efect, mai ales daca vreti sa va impresionati musafirii ne-raw.
In copilarie nu puteam sa sufar conopida, pentru ca incercau sa mi-o dea s-o mananc gatita .... dupa un timp am mancat conopida murata, care mi s-a parut foarte buna si credeam ca nu poate fi mai buna de atat, dar .... acum trei ani, nu mai stiu cum si de ce, am gustat conopida cruda si mi-a placut atat de mult incat nu m-am oprit decat la jumatatea conopidei... si de atunci, cine este unul dintre cei mai mari fani ai conopidei? Cine sa fie?.....
Prima varianta am intalnit-o aici, dupa care, am modificat-o pentru gustul meu si ....
Iata ce si cum:

POP CORN DE CONOPIDA
Ingrediente:
- conopida;
- condiment curry;
- fulgi de drojdie inactiva (opt);
- ulei presat la rece (eu il prefer pe cel de porumb pentru aceasta reteta);
- sare neiodata, de preferat rawz de Himalaya.
Tehnologie:
Se taie inflorescentele conopidei cu rabdare si cu magia celui care iubeste ceea ce face, sub forma de floricele de porumb. Se sareaza, se adauga fulgii de drojdie (este cat se poate de optional) si curry, se amesteca bine.... In final se adauga uleiul si iar se amesteca bine.
Si.....
Pofta buna!
Cu drag,
Luciana

Un comentariu:

  1. Te aştept cu drag la mine în vizită să-ţi ridici premiul pe care îl meriţi din plin, Kreativ Blogger.

    RăspundețiȘtergere