Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

miercuri, 21 martie 2012

CUM SE FACE REJUVELACUL

Desigur, daca dati cautare dupa "rejuvelac" veti gasi reteta , ii veti gasi si fabuloasele calitati benefice sanatatii noastre, ca de exemplu in minunatul blog al Corneliei Marin, de care, in treacat fie spus, sunt de-a dreptul fascinata (cand am fost in Bucuresti am fost la restaurantul ei, FIBRIO si apoi la incredibilul ei magazin magic si plin de poveste).
  ...dar eu vreau sa va povestesc si despre peripetiile prin care am trecut pana am obtinut un rejuvelac adevarat (mi-ar fi placut sa se numeasca RE-JUVE-LEAC - adica un fel de leac pentru reintinerire, ce ziceti?) ... Asa .... deci, sa va spun poveste mea despre aceasta bautura miraculoasa ... Am incercat de vreo doua ori sa fac rejuvelac -  inainte de a pasi in basmul FIBRIO LIFE HELTHY FOOD si a gusta rejuvelacul facut de ei -, si mi-a iesit o bautura imputita rau, probabil ca am avut un grau contaminat, sau eu, in timpul manipularii am facut ceva gresit .... dar nu stiam daca gustul este corect sau nu si prin urmare, am decis solemn "eu asa ceva nu pot sa beau, sa bea cine o vrea" ...
Cand intr-una dintre vitrinele verticale ale magazinului FIBRIO am vazut 2 sticlute cu rejuvelac, mi-am zis: "asta este sansa care ti se ofera pentru a reconsidera rejuvelacul" ... si asa a fost, mi-am luat, am baut si m-am minunat ... era ... putin acrisor, inviorator, cu o aroma subtila ...minunata ... era cu totul si cu totul altceva ... Cand am ajuns acasa, am facut comanda de seminte pentru incoltit, vlastari si grau incoltit de la EL-DOR PLANT, unde niste oameni cu dragoste pentru sanatatea semenilor, ii cresc pentru noi. Le-am primit de pe o zi pe alta.
... si iata ce am facut:
 Eu fac cate 1 litru, ca sa-l am mereu proaspat.
Ingrediente:
 -1/2 caserola grau incoltit de la EL-DOR PLANT (sau 3/4 cana);
- 1 litru apa pura (de izvor, filtrata sau plata);
Ustensile:
- o sticla de 1 litru, curata si sterilizata;
- tifon steril;
- un elastic pentru bani.
Tehnologie:
Graul incoltit, bine spalat, se pune in sticla de 1 litru, se  adauga apa la temperatura camerei, se pune tifonul in doua pe gura sticlei si se prinde cu elasticul.
Se aseaza sticla intr-un loc mai intunecos si cald.
Se lasa la fermentat 2-3 zile, pana capata o culoare galbuie, usor tulbure, un gust acrisor (ceva intre limonada si bors) si incep sa iasa bule atunci cand se misca sticla. La suprafata lichidului se formeaza o pelicula albicioasa, care se indeparteaza inainte de a se goli intr-o alta sticla.
Se transfera lichidul intr-o alta sticla, se pune capac etans si se pastreaza la frigider. Fermentarea se continua si la frigider si va deveni din ce in ce mai acru.
Peste graul ramas in sticla se adauga inca un litru de apa si se pune la fermentat dupa metoda descrisa mai sus. Fermentarea se face mai rapid. Operatiunea se mai poate repeta inca o data, dupa care graul se arunca (si-a facut treaba cu prisosinta).
Eu folosesc rejuvelacul in multe feluri, ca de exemplu:
1. Pentru obtinerea branzicii de caju/migdale/nuci etc. (curand reteta).
2. Il beau ca atare;
3. Il adaug in sucuri/nectaruri/smoothie-uri, ca de exemplu in "Nectar energizant cu catina, goji si ghimbir";
4. In supe raw, ca baza lichida (curand supa energetica a Ann-ei Wigmore - cea care a creeat si aceasta bautura miraculoasa).
Pofta sanatoasa!
Cu drag,
Luciana

5 comentarii:

  1. Buna Luciana,
    azi dimineata devreme am pus si eu de un litru de rejuvelac din seminte incoltite de secara. Abia astept sa fie gata!
    Pupici rejuvelaciosi.
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am facut decat din grau. Sa-mi povesteti cum ti-a iesit. Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Luciana,
    Ma tot gandesc de ceva timp sa imi fac si eu rejuvelac, dar tot aman gandindu-ma ca daca nu sterilizez bine recipientul in care il fac, vor aparea bacterii. Tu ce metoda folosesti pentru a steriliza sticla?
    Multumesc.

    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  4. Le introduc in cuptorul rece, il incalzesc pe minim si le tin 20 de minunte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Toate mulțumesc domnului Anderson pentru că m-a ajutat cu profiturile mele și pentru că a făcut posibilă a cincea mea retragere. Sunt aici pentru a vă împărtăși o oportunitate uimitoare de schimbare a vieții. se numește opțiuni de tranzacționare Bitcoin / Forex. este o afacere foarte profitabilă, care vă poate câștiga până la 2.570 USD într-o săptămână dintr-o investiție inițială de doar 200 USD. Sunt dovada vie a acestei mari oportunități de afaceri. Dacă cineva este interesat să tranzacționeze cu bitcoin sau orice criptomonedă și dorește o tranzacție de succes fără a pierde, anunță-l pe domnul Anderson acum Whatsapp: (+447883246472)
    E-mail: tdameritrade077@gmail.com

    RăspundețiȘtergere